Üniversite hayatınızda hayallerinize ulaşmanın ya da aklınızdaki bir fikri gerçekleştirmeyi denemenin yollarından biri olan TÜBİTAK Lisans Projeleri Destek Programları‘ndan bahsedeceğim.
Liseden sonra üniversiteye geldiğinizde beklentileriniz çok yüksek olabilir ya da bir beklentiniz olmayabilir. Ama şunu biliyorsunuz ki, büyüdünüz ve bir şeyleri kendi başınıza idare etmenin zamanı geldi. Bu idare etmeniz gerekenlerden en öncelikli olanı, kendi hayatınız… Üniversite hayatınızın hatta tüm hayatınızın güzel olması için artık kontrol elinizde!
Bir hayaliniz ya da fikriniz mi var?
Hangi yoldan gidebileceğinizi, naçizane, tarif etmeye çalışacağım.
Aklınızdaki şey (ki artık ona “proje” diyeceğiz), henüz olgunlaşmadı mı ya da bazı soruların mı var? Belki de biraz araştırma yapmalısın! Kitaplar ya da diğer kaynaklar… Bunların bir bedeli var ve öğrenci iken bu bedelleri aşmak da zor olabiliyor. Peki, ne yapacağız? Vazgeçmek!?! Sakin ol ve okumaya devam et.
Senin ilacın: 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Nedir bu programın amacı?
Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.
Kimler başvurabilir?
Üniversitede okuyorsun ama son sınıfın son döneminde değilsin, dimi =) Tamam işte senlik bu!
Ne kadar destek veriliyor?
En fazla 2500 TL.
Şimdi, sana vereceğim kaynakları takip et! İstersen yazının devamına da bir göz atıver. Belli mi olur ilerleyen dönemlerde yazının devamında anlatacağım destek programına da başvurursun! ;)
Çağrı Metni (Tüm Ayrıntılar Burada!): https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/4000/2209-a_cagri_metni_son.pdf
Aklınızdaki “proje” fikir aşamasını geçti artık uygulanmaya mı ihtiyacı var?
Senin ilacın: 2209-B – Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı
Nedir bu programın amacı?
Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini; projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.
Kimler başvurabilir?
Üniversitede okuyorsun (hazırlık sınıfı ya da açık öğretim değilsin), dimi =) Tam senlik bu! Fakat senden bir istekleri olacak. Projeni gerçekleştirirken sana destek verecek bir sanayi danışmanı bulmalısın. Korma! Bu senin iyiliğin için. Eğer aklına takılan bir şeyler olursa ona soracaksın. Tabii, bu kişi de sana destek verdiği için TÜBİTAK tarafından 1.000 TL danışmanlık ücreti alacak.
Ne kadar destek veriliyor?
En fazla 4000 TL.
Çağrı Metni (Tüm Ayrıntılar Burada!): https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/4000/2209-b_cagri_metni_22.06.2018.pdf
Kaynaklar yeterli olmazsa şu yazıyı da okuyabilirsin: https://www.linkedin.com/pulse/%C3%BCniversite-%C3%B6%C4%9Frencileri-i%C3%A7in-t%C3%BCbitak-lisans-proje-emre-arslan/
Aklına takılan bir şeyler olduğunda yorum yazabilirsin ya da özelden ulaşabilirsin. İstersen TÜBİTAK Çağrı Merkezi‘ni 444 6690 arayabilirsin.
DipNot: Üniversitende Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) varsa oradaki danışmanlar da sana çok faydalı olacaktır.
Durma! Bu hayata şekil verecek olan SENSİN…
Bir yanıt yazın