Sizi Sevenlere Asla “SANA NE?” demeyin!

sananeİşte hayatta beni üzen çok az cümleden biri “SANA NE?”

Tanımı: Bir konunun karşıdaki kişiyi ilgilendirmediğini bildirmek için söylenen soru ya da ünlem cümlesi.

Bir gün birini seversin ya da hoşlanırsın, bir isim vermek zorunda da değilsindir arandaki ilişkiye. Sadece yakınsındır.

Olaylar sürer ve kendini iyice onunla hissedersin. Bir gün tüm samimi duygularınla karşındaki ile ilgili tavsiyelerde bulunursun. Ama karşıdaki kişi bunu fark etmez ve en güzel anları bitirecek o sözü söyler!

-“Sana ne?”
Biraz empati istiyorum sevgili okuyucu,
Sevdiğiniz kişileri düşündüğünüzde onlara tavsiyelerde bulunup onlarında mutlu olmalarını istediğinizde, size bir anda böyle soğuk ve sert bir cümle kullanılsa, üzülmez misiniz?

Son satırlarım geliyor sanırım!
“Sana ne?” işte bu kelimeyi sadece çok gerekli yerlerde kullanın diye yazıyorum bu yazıyı. Eğer sevdiklerinize karşı böyle bir kelime kullanmışsanız onu çok yıpratmışsınız demektir. Belki de bu söz ona sizinle olan ilişkisini tekrar gözden geçirmeye sebep olabilir.

Kullandığınız kelimeleri ve cümleleri özenle seçin! Özellikle kaybetmek istemeyeceğiniz kişilere karşı!

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Sizi Sevenlere Asla “SANA NE?” demeyin!” için 4 yanıt

  1. Anonymous avatarı
    Anonymous

    peki o kişiyi habersiz bırakıp gitmek merakta bırakmak yada ona karsı sorumluluk almamakta sanane kadar ağır değil midir?

  2. Anonymous avatarı
    Anonymous

    Susmak’ ya da karşılık vermemek elbette büyük ve ağır bir cevaptır. Ama gerekli olanı bu olarak gören kişi için yanlış bir tavır değildir!

  3. ayse avatarı
    ayse

    Esimin bana cok sık kullandigi kelime sanane bugun bu kelime yuzunden evliyimi bitirme noktasina geldim

    1. BizimGri avatarı
      BizimGri

      Bu durumu kendisiyle görüşmeniz daha olumlu sonuçlar doğurabilir. Çünkü çoğu insan “sana ne!” derken karşısındakini üzebileceğini aklının ucundan bile geçirmiyor. Özellikle de çocuklarınız varsa evliliğinizi bitirmek konusunda çok düşünüp büyüklerden fikir danışmak gerekir. Unutmayınız ki, “Yıkmak kolay, yapmak zordur…” Umarım (gönlünüzce) hakkınızda hayırlısı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir